Healthy Body 4U | Wat is gezonder? Staand of zittend werken?
380
post-template-default,single,single-post,postid-380,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Wat is gezonder? Staand of zittend werken?

We denken natuurlijk allemaal meteen dat staand werken gezonder is, en daar zit natuurlijk een grote kern van waarheid in. Maar zeg nou zelf? Een hele dag staan? Persoonlijk zie ik het niet zitten. We zitten natuurlijk heel erg veel, teveel zelfs. Tv kijken doen we zittend, reizen naar het werk doen we zittend. En dan hebben we het nog niet over mensen die op kantoor werken, die zitten ook de hele dag. Als je staand werkt en ook af en toe je buikspieren aanspant, doe je ook nog eens je onderste buikvet wegtrainen.

Waarom is staand werken gezonder?

Juist, staand werken is gewoon veel gezonder. Je bent productiever omdat je hart 10 keer zoveel bloed rond pompt in je lichaam. Daarnaast is het ook vele malen beter voor je rug, we klagen ook allemaal over die stoel die niet lekker zit, dan ga je dus gewoon staan! Je rugspieren krijgen behoorlijk te verduren als je te lang in één houding blijft zitten. En nog een leuke bijkomstigheid, wanneer je staand werkt dan verbrandt je maar liefst 144 calorieën als je 3 uur staat. Op dit manier kan je dus ook snel afvallen.”

De oplossing als je niet staand kan werken

Als je een kantoorbaan hebt dan wordt het inderdaad lastig om staand te werken. Wat je wel kan doen is om het half uur even 5 minuten te gaan staan, of even een bakje koffie te gaan halen, en als je dan toch bezig bent, misschien lusten je collega’s ook wel een bakje koffie of thee, zo kom jij toch aan je beweging!

Zitten er ook nadelen aan staand werken?

Jazeker, overal zitten natuurlijk voor- en nadelen aan, zo ook aan staand werken. Aan het eind van de dag kun je behoorlijk last hebben van je voeten en je benen. Zeker als je het niet gewend bent kan het behoorlijk vermoeiend zijn. Daarnaast als je echt een hele dag staat en weinig beweegt of niet even af en toe gaat zitten, verhoog je de kans op spataderen. En natuurlijk een grote af rader wanneer je staand werk hebt is om geen hakken te dragen op het werk, de kans dat je je rug en gewrichten beschadigd is groot.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.