Healthy Body 4U | Voedingsmiddelen
263
post-template-default,single,single-post,postid-263,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voedingsmiddelen

We eten allemaal dagelijks normaal koolhydraten, vetten en eiwitten. Nu leveren koolhydraten aan ons lichaam suikers af. Suikers hebben we wel nodig voor het leveren van de energie. Indien je echter snelle koolhydraten eet, zoals deze bijvoorbeeld in brood zitten geven deze snel een grote hoeveelheid suikers af aan het lichaam. Het lichaam is hierbij niet in staat om de suikers te verwerken. De suikers die niet verwerkt kunnen worden, worden dan in het lichaam opgeslagen als lichaamsvet.
Te veel lichaamsvet is gevaarlijk voor je gezondheid. Je kunt door een overtollige hoeveelheid lichaamsvet hart- en vaatziekten krijgen, maar ook een verhoogde bloeddruk of zelfs kanker. Daarom moeten we dat zien te voorkomen.
Er zijn ook langzame koolhydraten. Deze producten geven ook wel suikers af, maar hierbij kan het lichaam ze gewoon verwerken, zodat er geen extra vet wordt opgeslagen.
We moeten ook vetten eten, maar dan wel de goede plantaardige vetten.

Eiwitten

Bijna alle diƫten berusten op het principe van het eten van eiwitten. Door het eten van eiwitten heb je snel een verzadigd gevoel. Het zijn langzame verbranders. Eiwitten zorgen er ook voor dat je spierencellen, indien je gesport hebt, snel herstellen. Ook zorgen ze ervoor dat de huidcellen vernieuwd worden. Dus het eten van eiwitten is heel gezond.

Geen reactie's

Geef een reactie